Гетьте, думи, ви, хмари осінні!
То ж тепера весна золота!
Чи то так у жалю, в голосінні
Проминуть молодії літа?
Ні, я хочу крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Жити хочу! Геть думи сумні!
Я на вбогім сумнім перелозі
Буду сіять барвисті квітки,
Буду сіять квітки на морозі,
Буду лить на них сльози гіркі.
І від сліз тих гарячих розтане
Та кора льодовая, міцна,
Може, квіти зійдуть – і настане
Ще й для мене весела весна.
Я на гору круту крем'яную
Буду камінь важкий підіймать
І, несучи вагу ту страшную,
Буду пісню веселу співать.
В довгу, темную нічку невидну
Не стулю ні на хвильку очей,
Все шукатиму зірку провідну,
Ясну владарку темних ночей.
Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!
Франко, Шевченко це класика української літератури, мені дуже подобаються їхні твори, а ще Леся Українка..
і мені. А ще дуже люблю твори М.Коцюбинського, О.Кобилянської, І.Нечуй-Левицького, М.Старицького, О.Вишню, О.Гончара і П.Загребельного (особливо "Євпраксія" і "Роксолана")
_________________ *Красивая женщина не может быть глупой, потому что умная женщина никогда не позволит себе быть некрасивой*
скрытый текст
Франко, Шевченко це класика української літератури, мені дуже подобаються їхні твори, а ще Леся Українка..
а мені подобається "Була весна" на жаль не пам"ятаю його напам"ять.
Татьяна писал(а):
А ще дуже люблю твори М.Коцюбинського, О.Кобилянської, І.Нечуй-Левицького, М.Старицького, О.Вишню, О.Гончара і П.Загребельного (особливо "Євпраксія" і "Роксолана")
Не знаю, що ты там написала Неправильно склала речення мабуть.
Так, в українській мові дійсно велива кількість багатозначних слів. Та з часом ті звикнешь і все чудово розумітимеш))
Наверное обижу когото, но просто Ненавижу украинский язык. Хотя знаю его достаточно неплохо. Такое отношение появилось когда всем стали его навязывать. В связи с этим отключилась от украинских телеканалов, поставила тарелку на нтв, не покупаю журналов на украинском языке и т.д. И если будет референдум за отделение от украины или введение русского как второго национального проголосую ЗА!
_________________ ...комуто пусть глупо и дико, а вот для меня это все всерьез...
Зря. Этим вы себя просто ставите в один ряд с теми, кто с пеной у рта заявляет о своей ненависти к русскому языку, как к языку оккупантов и т.д. и т.п. Зайдите на Бигмир или Корреспондент, почитайте весь этот бред...
а хто вам його нав"язує?
не пам"ятаю, але в конституції щодо мови змін ніяких не було і вже багато-багато років живемо з однією мовою, тому її повинен знати кожен, особливо представники нашої влади , а вдома, хоч на івриті розмовляйте!
anutka писал(а):
И если будет референдум за отделение от украины
тож жити хоче на українській землі, але під іншим прапором? ви поїхали б до Росії і подивились, як там люди живуть і яка там демократія - от тоді, я думаю одразу і українською заговорили б!
Насколько я понял, anutka, возмущена маразмами Главного пчеловода Украины, в том числе по языковому вопросу. А ви не переймайтися. Собака гавкає - караван йде
anutka, була на Донбасі! раніше жалко було донбас, а після того як їздила туди і неодноразово - то це, вибач, винен не хтось там, а саме жителі Донбасу, самі себе до такого стану довели! як підняти своє м"яке місце і хоч щось зробити, переробити, вимагати і т.д. так ні! вам нав"язують інформацію, а ви її проглотили і все, а своїми мізками думати, і робити свої виводи -
вибач, дуже часто на донбасі - відсидіти строк це на рівні того, як в Києві одну вищу освіту отримати! і який дядько чи тітка в цьому винен(а)
Тю, йопт! А кто вас заставляет? Я тоже общаюсь в основном на русском - мне так нравиться. Только при чем тут ненависть?
Lesya писал(а):
дуже часто на донбасі - відсидіти строк це на рівні того, як в Києві одну вищу освіту отримати!
Подтверждаю. Я с донецкими в армии служил - у них кто не сидел - тот не пацан. После школы в шахту, а платили тогда шахтерам по советским меркам очень немало, после шахты в пивную. И все, круг замкнулся...
Следующая тема Предыдущая тема